gastro postao
Ukusna rolada otkriva koji se sve okusi skrivaju u kiselom kupusu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 69
Tijesto
- 6 žlica pšenično brašno, bijelo
- 6 kom jaje kokošje
- 400 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Nadjev
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 150 g vrganj
- 100 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 2 kom jaje kokošje
- 2 režanj češnjak
- 1 žličica senf
- 35 g maslac, slani
- 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Brašno izmiješajte sa 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka posolite i zakuhajte, maknite s vatre te umiješajte razmućeno brašno. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Kad se ohladi, umiješajte jedan po jedan žumanjak pa lagano kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Na lim obložen papirom za pečenje rasporedite pripremljenu smjesu i pecite na 200°c oko 15 min. Izvadite iz pećnice, stavite na vlažnu krpu i savijte. Na maslacu pirjajte na listiće narezane šampinjone i nasjeckane suhe gljive koje ste omekšali u vodi.
- Gljivama dodajte nasjeckani kiseli kupus, senf, sjeckani češnjak, vrhnje, mrvice i razmućena jaja. Biskvitnu roladu nadjenite smjesom, ponovno savijte, stavite u namašćeni lim, prekrijte folijom te pecite još 15 minuta.