Recepti 13. listopada 2014.

Rolada s kiselim kupusom i gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna rolada otkriva koji se sve okusi skrivaju u kiselom kupusu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 69

Tijesto

  • 6 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 6 kom jaje kokošje
  • 400 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Nadjev

  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 150 g vrganj
  • 100 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žličica senf
  • 35 g maslac, slani
  • 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Brašno izmiješajte sa 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka posolite i zakuhajte, maknite s vatre te umiješajte razmućeno brašno. Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Kad se ohladi, umiješajte jedan po jedan žumanjak pa lagano kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  2. Na lim obložen papirom za pečenje rasporedite pripremljenu smjesu i pecite na 200°c oko 15 min. Izvadite iz pećnice, stavite na vlažnu krpu i savijte. Na maslacu pirjajte na listiće narezane šampinjone i nasjeckane suhe gljive koje ste omekšali u vodi.
  3. Gljivama dodajte nasjeckani kiseli kupus, senf, sjeckani češnjak, vrhnje, mrvice i razmućena jaja. Biskvitnu roladu nadjenite smjesom, ponovno savijte, stavite u namašćeni lim, prekrijte folijom te pecite još 15 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.