gastro postao
Ručak za sve prigode i za cijelu obitelj
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1152
Ostalo
- 1000 g svinjetina, mršava
- 500 g kobasice svinjske
- 240 g mladi špinat
- 40 g mozzarella
- 200 g kruh pšenični, bijeli
- 1 kom jaje kokošje
- 120 ml pileći temeljac
- 2 žlica ulje maslinovo
- krušne mrvice
Umak
- 200 ml marsala vino
- 100 ml pileći temeljac
- 400 g gljive miješane, razne
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 30 g vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Izvadite punjenje iz kobasice i prepržite ga na tavi.
- U drugoj tavi s malo vode kuhajte špinat dok ne uvene. Iscijedite sav višak vode.
- Izrežite stari kruh na kockice. U velikoj posudi pomiješajte kruh, kobasice, špinat, mozzarellu, jaje i pileći temeljac pa sve dobro promiješajte.
- Lungić očistite od opni i žilica, razrežite po duljini, istucite čekićem za meso, nadjenite i zarolajte. Pospite krušnim mrvicama. Pecite meso oko 25 minuta na 180°c.
- Napravite umak. Prepržite gljive na tavi s malo ulja. Dodajte marsalu i pileći temeljac pa smanjite vratru. Zarolajte maslac u braško i dodajte u temeljac. Dodajte vrhnje i nastavite krčkati.
Ručak za sve prigode i za cijelu obitelj
Izvor Skuhatćute