Recepti 13. listopada 2014.

Rolana svinjetina sa špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ručak za sve prigode i za cijelu obitelj

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1152

Ostalo

  • 1000 g svinjetina, mršava
  • 500 g kobasice svinjske
  • 240 g mladi špinat
  • 40 g mozzarella
  • 200 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 kom jaje kokošje
  • 120 ml pileći temeljac
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • krušne mrvice

Umak

  • 200 ml marsala vino
  • 100 ml pileći temeljac
  • 400 g gljive miješane, razne
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 30 g vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Izvadite punjenje iz kobasice i prepržite ga na tavi.
  2. U drugoj tavi s malo vode kuhajte špinat dok ne uvene. Iscijedite sav višak vode.
  3. Izrežite stari kruh na kockice. U velikoj posudi pomiješajte kruh, kobasice, špinat, mozzarellu, jaje i pileći temeljac pa sve dobro promiješajte.
  4. Lungić očistite od opni i žilica, razrežite po duljini, istucite čekićem za meso, nadjenite i zarolajte. Pospite krušnim mrvicama. Pecite meso oko 25 minuta na 180°c.
  5. Napravite umak. Prepržite gljive na tavi s malo ulja. Dodajte marsalu i pileći temeljac pa smanjite vratru. Zarolajte maslac u braško i dodajte u temeljac. Dodajte vrhnje i nastavite krčkati.

Ručak za sve prigode i za cijelu obitelj

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.