gastro postao
List, ili kako ga još zovu – švoj, sjajna je i riba nježnog okusa koja također odlično paše uz tjesteninu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1345
Potrebno vam je
- 1000 g list
- 200 g rukola
- češnjak
- sol
- vino bijelo
- 0.50 l ulje maslinovo
Priprema
- List je vrlo zahvalna riba za filetiranje. Birajte one srednje veličine. Pažljivo ih očistite i operite te izvucite filete.
- Odstranite im pažljivo kožu jer vam treba samo bijelo meso.
- Na svaki filet složite par listova mlade rikule. Zarolajte i učvrstite čačkalicom kako se ne bi otvarali.
- Zagrijte malo maslinova ulja i aromatizirajte ga zgnječenim češnjakom. Nakon par minuta izvadite češnjak i na ulju kratko pržite pripremljene rolice.
- Podlijte bijelim vinom i pecite dok ne ispari, a riba bude skroz pečena.
- Palentu skuhajte u malo slane vode. Izlijte u pliću i širu posudu.
- Kada se ohladi i stvrdne, režite na pravokutnike. Kratko ih ispecite, pokapajte maslinovim uljem.
List, ili kako ga još zovu – švoj, sjajna je i riba nježnog okusa koja također odlično paše uz tjesteninu
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši