Recepti 03. listopada 2014.

Rolice s govedinom i mladim lukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ne znate što biste s viškom mladog luka ostalog nakon uskršnjeg obroka, iskoristite ga za ove ukusne goveđe rolice

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 111

Potrebno vam je

  • 6 list tijesto za savijače
  • 300 g govedina, krta, mljevena
  • 1 žlica gustin
  • 2 žlica soja umak
  • 1 žlica sherry
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 4 kom mladi luk
  • 0.50 šalica goveđi temeljac

Priprema

  1. Stavite govedinu u posudu s gustinom, sojinim umakom, šerijem i šećerom. Dobro promiješajte i pustite da odstoji 30 minuta. U woku ili dubokoj tavi popržite mladi luk. Gurnite ga na jednu stranu tave pa dodajte govedinu i marinadu. Pržite je na jakoj vatri dok meso ne promijeni boju, oko dvije minute. Dodajte temeljac i pirjajte na jakoj vatri oko minutu uz miješanje.
  2. Stavite na svaki list tijesta po žlicu nadjeva i zamotajte.
  3. Pecite rolice u dubokom ulju. Izvadite ih na papirnati ubrus kako bi upio masnoću.

Ako ne znate što biste s viškom mladog luka ostalog nakon uskršnjeg obroka, iskoristite ga za ove ukusne goveđe rolice

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.