gastro postao
Ako ne znate što biste s viškom mladog luka ostalog nakon uskršnjeg obroka, iskoristite ga za ove ukusne goveđe rolice
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 111
Potrebno vam je
- 6 list tijesto za savijače
- 300 g govedina, krta, mljevena
- 1 žlica gustin
- 2 žlica soja umak
- 1 žlica sherry
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 4 kom mladi luk
- 0.50 šalica goveđi temeljac
Priprema
- Stavite govedinu u posudu s gustinom, sojinim umakom, šerijem i šećerom. Dobro promiješajte i pustite da odstoji 30 minuta. U woku ili dubokoj tavi popržite mladi luk. Gurnite ga na jednu stranu tave pa dodajte govedinu i marinadu. Pržite je na jakoj vatri dok meso ne promijeni boju, oko dvije minute. Dodajte temeljac i pirjajte na jakoj vatri oko minutu uz miješanje.
- Stavite na svaki list tijesta po žlicu nadjeva i zamotajte.
- Pecite rolice u dubokom ulju. Izvadite ih na papirnati ubrus kako bi upio masnoću.
Ako ne znate što biste s viškom mladog luka ostalog nakon uskršnjeg obroka, iskoristite ga za ove ukusne goveđe rolice
Izvor Skuhatćute