gastro postao
Zalogajčiće punjene mesom od kobasica i bilja poslužite kao slani snack
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 297
Potrebno vam je
- 0.50 režanj češnjak
- 1 šaka kopar
- peršin, list
- majčina dušica
- 450 g kobasica (prosjek )
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 350 g lisnato tijesto
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Zgnječite češnjak i u mužaru ga pomiješajte s malo soli. Umiješajte i usitnjeno začinsko bilje pa dodajte oko 50 ml hladne vode.
- Izvadite meso iz ovitka kobasica pa ga stavite u blender i prelijte smjesom iz mužara. Začinite solju i paprom te dobro izmiksajte.
- Razvaljajte tijesto i po duljini razrežite na pola. Podijelite nadjev od kobasica na dva dijela i premažite preko oba komada tijesta. Zarolajte tijesto i premažite istučenim jajetom. Svaku roladu razrežite na oko deset malih. Premažite s još malo jaja i pecite 25-35 minuta.
Izvor Skuhatćute