Recepti 03. listopada 2014.

Rolice s kobasicama i začinskim biljem

gastro postao gastro.24sata.hr
Zalogajčiće punjene mesom od kobasica i bilja poslužite kao slani snack

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 297

Potrebno vam je

  • 0.50 režanj češnjak
  • 1 šaka kopar
  • peršin, list
  • majčina dušica
  • 450 g kobasica (prosjek )
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 350 g lisnato tijesto

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Zgnječite češnjak i u mužaru ga pomiješajte s malo soli. Umiješajte i usitnjeno začinsko bilje pa dodajte oko 50 ml hladne vode.
  2. Izvadite meso iz ovitka kobasica pa ga stavite u blender i prelijte smjesom iz mužara. Začinite solju i paprom te dobro izmiksajte.
  3. Razvaljajte tijesto i po duljini razrežite na pola. Podijelite nadjev od kobasica na dva dijela i premažite preko oba komada tijesta. Zarolajte tijesto i premažite istučenim jajetom. Svaku roladu razrežite na oko deset malih. Premažite s još malo jaja i pecite 25-35 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.