gastro postao
Ako ne volite hren, možete ga zamijeniti dvjema žlicama nasjeckanoga svježega kopra
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 672
Potrebno vam je
- 150 g soja, suha u zrnu
- 450 g krumpir, mladi
- 2 kom ljutika
- 250 g cikla
- 1 kom korijen koromača
- 55 g kupus glavati, bijeli
- sol
- svježe mljeveni papar
- 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 150 g nemasni (niskomasni) jogurt
- 4 kom krastavci, kiseli
- 2 žlica hren
- 1 mala žlica šećer, u prahu
Priprema
- Namočenu soju ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Stavite u lonac i ulijte svježu vodu tako da prelije svu soju. Kad proključa, kuhajte na jakoj vatri 10 minuta. Djelomično poklopite, smanjite vatru i kuhajte još 2,5 sati. Ostavite da se ohladi.
- Krumpire stavite u lonac s vrelom vodom i kuhajte 15 minuta. Iscijedite i ostavite da se malo ohlade.
- U velikoj zdjeli promiješajte kiselo vrhnje i jogurt. Dodajte nasjeckane kisele krastavce, hren i šećer u prahu. Posolite i popaprite prema ukusu. U zdjelu stavite soju i ljutiku. Promiješajte. Tople krumpire i ciklu narežite na kocke te ih stavite u zdjelu i lagano promiješajte.
Ako ne volite hren, možete ga zamijeniti dvjema žlicama nasjeckanoga svježega kopra
Izvor Skuhatćute