Recepti 03. listopada 2014.

Ruska salata od graha

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ne volite hren, možete ga zamijeniti dvjema žlicama nasjeckanoga svježega kopra

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 672

Potrebno vam je

  • 150 g soja, suha u zrnu
  • 450 g krumpir, mladi
  • 2 kom ljutika
  • 250 g cikla
  • 1 kom korijen koromača
  • 55 g kupus glavati, bijeli
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 150 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 150 g nemasni (niskomasni) jogurt
  • 4 kom krastavci, kiseli
  • 2 žlica hren
  • 1 mala žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Namočenu soju ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Stavite u lonac i ulijte svježu vodu tako da prelije svu soju. Kad proključa, kuhajte na jakoj vatri 10 minuta. Djelomično poklopite, smanjite vatru i kuhajte još 2,5 sati. Ostavite da se ohladi.
  2. Krumpire stavite u lonac s vrelom vodom i kuhajte 15 minuta. Iscijedite i ostavite da se malo ohlade.
  3. U velikoj zdjeli promiješajte kiselo vrhnje i jogurt. Dodajte nasjeckane kisele krastavce, hren i šećer u prahu. Posolite i popaprite prema ukusu. U zdjelu stavite soju i ljutiku. Promiješajte. Tople krumpire i ciklu narežite na kocke te ih stavite u zdjelu i lagano promiješajte.

Ako ne volite hren, možete ga zamijeniti dvjema žlicama nasjeckanoga svježega kopra

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.