gastro postao
Rustikalni kolač od sira na ruski, pomalo drugačiji naćin
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 885
Prhko tijesto
- 375 g pšenično brašno, bijelo
- 40 g kakao u prahu, nezašećereni
- 3 mala žlica prašak za pecivo
- 200 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 1 kom jaje kokošje
- 200 g maslac, neslani
Nadjev
- 500 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 200 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 3 kom jaje kokošje
- 1 kom puding od vanilije, instant
- 250 g maslac, neslani
Priprema
- Tijesto: Brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješajte te prosijte u zdjelu. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje i maslac ili margarin. Sve sastojke dobro izmiješajte mikserom u glatko tijesto.
- Smjesu izvadite iz zdjele, premjestite na pobrašnjenu radnu plohu i umijesite glatko tijesto. Polovicu tijesta razvaljajte na dno kalupa za tortu.
- Nadjev: Otopite i ohladite maslac (ili margarin), pa sve namirnice za nadjev izmiješajte u glatku smjesu i nanesite na podlogu od prhkog tijesta.
- Preostalo tijesto natrgajte na komadiće i rasporedite po nadjevu od sira. Kalup stavite na rešetku pećnice. Kolač odvojite od kalupa da se ohladi.
- Pecite u pečnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko sat vremena.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list