Recepti 13. listopada 2014.

Ruski čupavi kolač

Ruski čupavi kolač
gastro postao gastro.24sata.hr
Rustikalni kolač od sira na ruski, pomalo drugačiji naćin

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 885

Prhko tijesto

  • 375 g pšenično brašno, bijelo
  • 40 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 3 mala žlica prašak za pecivo
  • 200 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 kom jaje kokošje
  • 200 g maslac, neslani

Nadjev

  • 500 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 200 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 kom puding od vanilije, instant
  • 250 g maslac, neslani

Priprema

  1. Tijesto: Brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješajte te prosijte u zdjelu. Dodajte šećer, vanilin šećer, jaje i maslac ili margarin. Sve sastojke dobro izmiješajte mikserom u glatko tijesto.
  2. Smjesu izvadite iz zdjele, premjestite na pobrašnjenu radnu plohu i umijesite glatko tijesto. Polovicu tijesta razvaljajte na dno kalupa za tortu.
  3. Nadjev: Otopite i ohladite maslac (ili margarin), pa sve namirnice za nadjev izmiješajte u glatku smjesu i nanesite na podlogu od prhkog tijesta.
  4. Preostalo tijesto natrgajte na komadiće i rasporedite po nadjevu od sira. Kalup stavite na rešetku pećnice. Kolač odvojite od kalupa da se ohladi.
  5. Pecite u pečnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko sat vremena.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.