gastro postao
Riba s krumpirom zapečena u pećnici idealan je odabir kad si želite dati više vremena i truda za pripremiti zdrav i ukusan obrok
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 302
Potrebno vam je
- 500 g sabljarka
- 100 g luk ,crveni
- 300 g krumpir, zreli
- 1 dl ulje kukuruzno
- 30 g peršin, list
- 5 kom lovorov list
- 1 čaša vino bijelo
- sol
Priprema
- Izrezati sabljarku na odreske od oko dva centimetra.
- Oguliti krumpir i narezati ga na oko prst debele ploške.
- Sasvim tanko narezati luk. Popržiti luk na ulju, iscijediti ga i staviti sa strane.
- Na ulje, na kojem se pržio luk, staviti ribu i prekriti je lukom i krumpirom. Sve posoliti, posipati peršinom, dodati lovor, preliti vinom, pa staviti u pećnicu zagrijanu na 180˙C.
- Poslužiti kada krumpir bude dobro pečen.