Recepti 13. listopada 2014.

Salata od ječma

gastro postao gastro.24sata.hr
Salata koja je odlična i kao predjelo

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 274

Potrebno vam je

  • 300 g ječam
  • 1 čaša vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 žlica jabučni ocat
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 2 žlica luk ,crveni
  • 4 mala žlica mješavina suhih začina
  • 3 kom krastavci, kiseli
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 2 kom kuhano jaje
  • sol

Priprema

  1. Oljušteni ječam operite u situ i kuhajte u osoljenoj vodi s mirodijama dok ne omekša (zrnje mora ostati cijelo). Ocijedite ga i istresite u zdjelu za posluživanje te ostavite da se ohladi.
  2. U međuvremenu pripremite umak. Pomiješajte vrhnje s uljem i octom i dodajte začinske trave. Krastavce narežite na sitne kockice, dodajte u umak pa sve skupa dobro izmiješajte, istresite u ječam, poklopite i pustite da odstoji pola sata.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.