gastro postao
Salata koja je odlična i kao predjelo
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 274
Potrebno vam je
- 300 g ječam
- 1 čaša vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 žlica jabučni ocat
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 2 žlica luk ,crveni
- 4 mala žlica mješavina suhih začina
- 3 kom krastavci, kiseli
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 kom kuhano jaje
- sol
Priprema
- Oljušteni ječam operite u situ i kuhajte u osoljenoj vodi s mirodijama dok ne omekša (zrnje mora ostati cijelo). Ocijedite ga i istresite u zdjelu za posluživanje te ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu pripremite umak. Pomiješajte vrhnje s uljem i octom i dodajte začinske trave. Krastavce narežite na sitne kockice, dodajte u umak pa sve skupa dobro izmiješajte, istresite u ječam, poklopite i pustite da odstoji pola sata.