gastro postao
Francuska kuhinja poznata je po mnogobrojnim salatama, a ovo je jedna od najboljih
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 193
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, mladi
- sol
- 2 kom luk ,crveni
- 4 kom mladi luk
- 250 g kobasica chorizo
- 2 žlica peršin, list
- 6 žlica jabučni ocat
- 6 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica senf dijon
- 0.50 mala žlica slatka paprika
- ljuta paprika
Priprema
- Četkom dobro operite krumpire pa kuhajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Potom odlijte vodu i ostavite da se krumpiri malo ohlade. Narežite ih na ploške i stavite u zdjelu.
- Očistite i krupno nasjeckajte luk. Očistite i operite mladi luk pa ga narežite na tanke kolutove. Narežite kobasicu na tanke ploške.
- Dodajte krumpiru luk, mladi luk, peršin i tri žlice octa. Zagrijte ulje u tavi. Na njemu s obje strane prepržite kobasicu oko osam minuta da potamni pa je s uljem umiješajte u krumpire.
- Miješajući, u tavi malo zagrijte preostali ocat, senf i začine. Poškropite salatu te sve lagano izmiješajte
Izvor Skuhatćute