gastro postao
Jednostavna i brza priprema sočne salate za ukusno glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 539
Salata
- 800 g krumpir, mladi
- 125 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom luk ,crveni
- 125 g salata, zelena
- 75 g potočarka
- 300 g šunka dimljena ,soljena sušena
- slatka paprika
Preljev
- 150 g jogurt (3.2% masti)
- 1 žlica hren
- sol
- svježe mljeveni papar
- 150 g svježi kravlji sir
Priprema
- Četkom operite krumpire, narežite ih na deblje ploške i kuhajte oko 15 minuta da omekšaju. Ocijedite i ostavite da izađe para.
- Očistite gljive i narežite ih na ploške. Očistite luk pa ga naribajte na tanke kolutove. Istrgajte salatu na komade veličine zalogaja. Preberite potočarku, odstranite tvrde peteljke pa je operite i ostavite da se ocijedi.
- U velikoj posudi izmiješajte za preljev svježi sir, jogurt i hren s vrhnjem. Posolite i popaprite. Dodajte preljevu krumpire, gljive i dvije trećine narezanog luka.
- Salatu i potočarku razdijelite na četiri tanjura. Na njih stavite salatu od krumpira. Na nju stavite ploške goveđe šunke. Pospite preostalim lukom te s malo mljevene paprike.
Jednostavna i brza priprema sočne salate za ukusno glavno jelo
Izvor Skuhatćute