gastro postao
Salata koja će vam otkriti cijelu čaroliju morskih plodova
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 167
Potrebno vam je
- 250 g lignja
- 250 g sipa
- 300 g krumpir, zreli
- 0.50 g luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 vezica peršin, list
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica vinski ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Skuhati očišćene lignje i sipe.
- Posebno kuhati krumpir u ljusci.
- Ohlađene lignje i sipe izrezati na komadiće. Krumpir oguliti i izrezati na kolutove, ostaviti da se ohladi.
- Usitnjeni peršin, češnjak i luk izrezan na tanke polumjesece pomiješati s krumpirom, lignjama i sipama te dodati sol, papar, ulje i ocat. Poslužiti hladno.