Recepti 13. listopada 2014.

Salata od morskih plodova s kaparima i limunom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhane lignje i škampe u laganoj morskoj salati pravo su ljetno osvježenje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 351

Potrebno vam je

  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 350 g repovi kozica
  • 350 g lignja
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom limun
  • 2 žlica kapari
  • 200 g rukola
  • aceto balsamico
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Oprano povrće narežite na vrpce dugačke oko šest cm i debele pola cm.
  2. Dvije trećine velikog lonca napunite vodom i dodajte prstohvat soli. Neka voda zakuha pa dvije minute kuhajte kozice, kolutove lignji i povrće. Ocijedite i stavite u zdjelu. Neka se malo ohladi, ali ne skroz.
  3. Za preljev ulijte ulje u zdjelu pa dodajte žlicu limunova soka, sol i papar. Sve dobro izmiješajte.
  4. Preljevom prelijte morske plodove i povrće, dodajte kapare i dobro izmiješajte. Ostavite minutu da se marinira.
  5. Razdijelite rikolu na četiri tanjura ili posložite na jedan veliki na kojem ćete poslužiti salatu. Poprskajte je balzamičkim octom. Stavite salatu od morskih plodova na nju i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.