gastro postao
Kuhane lignje i škampe u laganoj morskoj salati pravo su ljetno osvježenje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 351
Potrebno vam je
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom tikvice, zelene
- 350 g repovi kozica
- 350 g lignja
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 kom limun
- 2 žlica kapari
- 200 g rukola
- aceto balsamico
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Oprano povrće narežite na vrpce dugačke oko šest cm i debele pola cm.
- Dvije trećine velikog lonca napunite vodom i dodajte prstohvat soli. Neka voda zakuha pa dvije minute kuhajte kozice, kolutove lignji i povrće. Ocijedite i stavite u zdjelu. Neka se malo ohladi, ali ne skroz.
- Za preljev ulijte ulje u zdjelu pa dodajte žlicu limunova soka, sol i papar. Sve dobro izmiješajte.
- Preljevom prelijte morske plodove i povrće, dodajte kapare i dobro izmiješajte. Ostavite minutu da se marinira.
- Razdijelite rikolu na četiri tanjura ili posložite na jedan veliki na kojem ćete poslužiti salatu. Poprskajte je balzamičkim octom. Stavite salatu od morskih plodova na nju i poslužite.
Izvor Skuhatćute