Recepti 07. listopada 2014.

Salata od piletine i ječma

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna i zasitna salata s povrćem i pilećim prsima u slanoj marinadi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 510

Salata

  • 1.50 l voda
  • 220 g ječam
  • 2 žličica paprika u prahu
  • 250 g mahune zelene (mlade)
  • 500 g Pileća prsa
  • 1 žlica sok od limete
  • 2 žličica ulje maslinovo
  • 1 kom crvena paprika
  • 4 kom mladi luk
  • 0.75 šalica korijander
  • 90 g jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom limun
  • sol
  • papar

Marinada

  • 100 ml vino bijelo
  • 100 ml soja umak
  • 1 žličica med, vrcani
  • 0.50 žlica đumbir, korijen
  • 2 režanj češnjak

Priprema

  1. U dublju posudu dodajte vino, sojin umak, med, đumbir i češnjeve češnjaka. Meso narežite na krupnije komade pa ih uvaljajte u marinadu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.
  2. Ulijte vodu u lonac pa uspite ječam. Neka zavre pa smanjite temperaturu i kuhajte 25 - 30 minuta. Ocijedite i ostavite sa strane.
  3. U međuvremenu pospite piletinu paprikom u prahu i zagrijte grill-tavu. Pržite piletinu pet minuta sa svake strane.
  4. Skuhajte mahune u malo posoljenoj vodi pa ih isperite. Pomiješajte limunov sok i ulje pa prelijte preko mješavine ječma, mahuna, paprike, luka i korijandra. Začinite paprom i poslužite uz piletinu s jogurtom i kriškama limuna.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.