gastro postao
Sočna i zasitna salata s povrćem i pilećim prsima u slanoj marinadi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 510
Salata
- 1.50 l voda
- 220 g ječam
- 2 žličica paprika u prahu
- 250 g mahune zelene (mlade)
- 500 g Pileća prsa
- 1 žlica sok od limete
- 2 žličica ulje maslinovo
- 1 kom crvena paprika
- 4 kom mladi luk
- 0.75 šalica korijander
- 90 g jogurt (3.2% masti)
- 1 kom limun
- sol
- papar
Marinada
- 100 ml vino bijelo
- 100 ml soja umak
- 1 žličica med, vrcani
- 0.50 žlica đumbir, korijen
- 2 režanj češnjak
Priprema
- U dublju posudu dodajte vino, sojin umak, med, đumbir i češnjeve češnjaka. Meso narežite na krupnije komade pa ih uvaljajte u marinadu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.
- Ulijte vodu u lonac pa uspite ječam. Neka zavre pa smanjite temperaturu i kuhajte 25 - 30 minuta. Ocijedite i ostavite sa strane.
- U međuvremenu pospite piletinu paprikom u prahu i zagrijte grill-tavu. Pržite piletinu pet minuta sa svake strane.
- Skuhajte mahune u malo posoljenoj vodi pa ih isperite. Pomiješajte limunov sok i ulje pa prelijte preko mješavine ječma, mahuna, paprike, luka i korijandra. Začinite paprom i poslužite uz piletinu s jogurtom i kriškama limuna.