Recepti 23. lipnja 2016.

Dašak Italije: Salata sa sušenim rajčicama i špinatom

Salata sa špinatom i rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealna kombinacija specifičnog okusa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 298

Potrebno vam je

  • 500 g špinat
  • 6 kom sušena rajčica
  • 1 kom crvena paprika
  • 200 g tjestenina bez jaja
  • 100 g feta sir
  • 2 žlica parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Papriku narežite na trakice, a sušenu rajčicu na veće komade. Špinat operite i dobro posušite.
  3. Na maslinovom ulju popržite papriku 2-3 minute, dodajte špinat, posolite, popaprite, promiješajte i maknite s vatre.
  4. U špinat umiješajte sušene rajčice, razmrvljenu fetu i ocijeđenu tjesteninu.
  5. Tjesteninu pospite parmezanom, maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.