gastro postao
Ovaj dressing savršeno odgovara uz salate od jagoda, bresaka ili krušaka, ali i različite kombinacije s drugim voćem i orašastim plodovima.
Ostatak spremite u staklenu posudicu s poklopcem i držite u hladnjaku do dva tjedna. Prije svakog korištenja staklenku protresite kako bi se sastojci ponovno pomiješali i uživajte u osvježavajućim salatama.
Sastojci:
- 50 g šećera
- 60 ml vinskog octa
- 1 žličica sitno nasjeckanog luka
- ½ žličice soli
- 1 žličica senfa
- 120 ml maslinovog ulja
- 1 žlica maka
Priprema:
- Pomiješajte ocat i šećer.
- Luk nasjeckajte što sitnije i dodajte direktno u mješavinu, a zatim ubacite i mak, sol i senf.
- Snažno miješajte i postepeno ulijevajte maslinovo ulje.
- Prelijte preko salate, a ostatak čuvajte u hladnjaku.
Dobar tek!