Osim klasičnih začina za salatu kao što su ocat ili limun, sol, maslinovo ili bučino ulje, postoji cijeli niz novih okusa koje možete ukomponirati u vaše omiljene salate i dati im neko novo, još bolje ruho.
Dressing od grčkog jogurta i maka odlično će se složiti ponajprije sa salatama s tjesteninom. Pripremite salatu od omiljenog povrća, tune i tjestenine pa ju začinite divnim, kremastim umakom u koji ste ubacili 100 ml grčkog jogurta, dvije žlice jabučnog octa, jedan manji luk koji ste nasjeckali, malo senfa, soli i maslinova ulja. Sve pospite žlicom maka pa dobro promiješajte. Pospite po salati i navalite na pravi, osvježavajuć kremasti doživljaj.
Pesto dressing također će vašoj salati dati neku sasvim novu dimenziju. Pomiješajte dvije žlice domaćeg pesta od bosiljka, maslinovo ulje, sok jednog limuna, sol i papar. Ubacite u lisnatu ili miješanu salatu pa sve zajedno poslužite uz finu pečenu piletinu ili ribu.
Učinite timijan zvijezdom salate pa pripremite aromatični dressing od limuna, češnjaka, meda i timijana. Začinite soli i paprom, a sve sastojke prilagodite vlastitom ukusu. Na kraju dodajte maslinovo ulje, poprskajte po salati i uživajte u bogatim okusima jednostavnih salata.
Ranch umak jedan je od najpopularnijih u Americi. Priprema se od grčkog jogurta, žlice mlijeka, peršina, papra, soli, kopra, a na sve to dodaje se češnjak i luk u prahu. Pomiješajte sve sastojke i poslužite ih uz hrskavo pečeno meso ili pak iskoristite ovaj umak za umakanje najdražeg povrća ili grickalica.