Špajza 18. travnja 2017.

Laganini: Četiri sjajna dressinga za salate

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jogurt, limun, maslinovo ulje i pravo malo brdo začina, priprema dressinga za salate nikada više neće biti ista!

Osim klasičnih začina za salatu kao što su ocat ili limun, sol, maslinovo ili bučino ulje, postoji cijeli niz novih okusa koje možete ukomponirati u vaše omiljene salate i dati im neko novo, još bolje ruho.

Možda vas zanima... Francuski klasik – salata Lyonnaise Špajza

Dressing od grčkog jogurta i maka odlično će se složiti ponajprije sa salatama s tjesteninom. Pripremite salatu od omiljenog povrća, tune i tjestenine pa ju začinite divnim, kremastim umakom u koji ste ubacili 100 ml grčkog jogurta, dvije žlice jabučnog octa, jedan manji luk koji ste nasjeckali, malo senfa, soli i maslinova ulja. Sve pospite žlicom maka pa dobro promiješajte. Pospite po salati i navalite na pravi, osvježavajuć kremasti doživljaj.
 

 | Author: thinkstock foto: thinkstock


Pesto dressing također će vašoj salati dati neku sasvim novu dimenziju. Pomiješajte dvije žlice domaćeg pesta od bosiljka, maslinovo ulje, sok jednog limuna, sol i papar. Ubacite u lisnatu ili miješanu salatu pa sve zajedno poslužite uz finu pečenu piletinu ili ribu.

Njemačka krumpir salata Možda vas zanima... Njemačka krumpir salata s tajnim sastojkom Recepti

Učinite timijan zvijezdom salate pa pripremite aromatični dressing od limuna, češnjaka, meda i timijana. Začinite soli i paprom, a sve sastojke prilagodite vlastitom ukusu. Na kraju dodajte maslinovo ulje, poprskajte po salati i uživajte u bogatim okusima jednostavnih salata.

Možda vas zanima... Razveselite se salatom od cikorije i maslačka Recepti

Ranch umak jedan je od najpopularnijih u Americi. Priprema se od grčkog jogurta, žlice mlijeka, peršina, papra, soli, kopra, a na sve to dodaje se češnjak i luk u prahu. Pomiješajte sve sastojke i poslužite ih uz hrskavo pečeno meso ili pak iskoristite ovaj umak za umakanje najdražeg povrća ili grickalica.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.