gastro postao
Marinirajte ribu kako bi vaše jelo dobilo neodoljivu aromu i okus
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 750 g sardina
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 dl ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 žlica peršin, list
- 1 l lovorov list
- sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 3 grančica svježi timijan
- 1 mala žlica kumin,sjemenke
- 1.25 dl vino bijelo
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 4 žlica sherry ocat
- 1 dl voda
Priprema
- Očistite i isperite svježe sardine te ih osušite papirnatim ručnikom. Posolite ih i popaprite pa lagano pobrašnite.
- Zagrijte dvije žlice ulja u tavi te pržite ribu po dvije minute sa svake strane. Dodajte ulja prema potrebi.
- Očistite tavu, dodajte preostalo ulje i pirjajte narezani luk tri-četiri minute. Dodajte nasjeckani češnjak i narezanu mrkvu pa pirjajte minutu. Umiješajte preostale sastojke i 80 ml vode pa kuhajte dvije-tri minute.
- Prelijte time ribu i ostavite da se ohladi, pokrijte pa marinirajte u hladnjaku od 24 sata do dva dana. Poslužite s hrskavim kruhom.
Ovom jelu možete dodati i svježega korijandra na kraju za još bolji okus, a za malo žestine pospite bijelim paprom. Umjesto šerijeva octa može poslužiti i crveni vinski, a umjesto običnog šećera smeđi.
Izvor Skuhatćute