Recepti 2441 prikaza 30. prosinca 2017.

Šarena frittata od špinata i piletine

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato talijansko jelo od jaja i sastojaka koje najviše volite. Jednostavno se sprema, a može se poslužiti za bilo koji obrok.

U starije doba frittata se radila tako što se od preostalih namirnica nekog jela sve zajedno zalilo jajima i zapeklo u pećnici. Jednostavan je obrok, te je pravi odabir za dane kada ste u nedostatku sa vremenom.

Može se pripremiti od raznih vrsta povrća, mesa, sira... samo pustite mašti na volju. Jedini ključni sastojak su jaja, jer povezuju pirjane namirnice i pretvaraju je u frittatu.

Donosimo vam recept za frittatu sa špinatom i piletinom. Pola sata dovoljno je za pripremu ovog finog jela.

 

Možda vas zanima... Frittata sa sirevima Recepti

 

Možda vas zanima... Fileti oslića s nadjevom od poriluka i špinata Recepti


Potrebno vam je:

  • 650 g špinata
  • 1 dl voda
  • 200 g pileće bijelog mesa
  • 1 crveni luk
  • 2 režanja češnjaka
  • 10 jaja
  • 2 crvene paprika
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 200 g gorgonzole
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Špinat operite i kratko ga prokuhajte. Na tavi zagrijte maslinovo ulje. Na njemu 2 min pržite nasjeckani luk pa dodajte nasjeckane paprike i češnjak. Pirjajte dok paprike ne omekšaju.sve prelijte umućenim jajima pa dodajte vrhnje, sol i papar.
  2. Špinat pomiješajte s piletinom i gorgonzolom te pospite preko smjese u tavi. Prebacite u pećnicu na 180°c i pecite dok lagano ne posmeđi.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.