gastro postao
Bogato talijansko jelo od jaja i sastojaka koje najviše volite. Jednostavno se sprema, a može se poslužiti za bilo koji obrok.
U starije doba frittata se radila tako što se od preostalih namirnica nekog jela sve zajedno zalilo jajima i zapeklo u pećnici. Jednostavan je obrok, te je pravi odabir za dane kada ste u nedostatku sa vremenom.
Može se pripremiti od raznih vrsta povrća, mesa, sira... samo pustite mašti na volju. Jedini ključni sastojak su jaja, jer povezuju pirjane namirnice i pretvaraju je u frittatu.
Donosimo vam recept za frittatu sa špinatom i piletinom. Pola sata dovoljno je za pripremu ovog finog jela.
Potrebno vam je:
- 650 g špinata
- 1 dl voda
- 200 g pileće bijelog mesa
- 1 crveni luk
- 2 režanja češnjaka
- 10 jaja
- 2 crvene paprika
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 200 g gorgonzole
- 50 ml maslinovog ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Špinat operite i kratko ga prokuhajte. Na tavi zagrijte maslinovo ulje. Na njemu 2 min pržite nasjeckani luk pa dodajte nasjeckane paprike i češnjak. Pirjajte dok paprike ne omekšaju.sve prelijte umućenim jajima pa dodajte vrhnje, sol i papar.
- Špinat pomiješajte s piletinom i gorgonzolom te pospite preko smjese u tavi. Prebacite u pećnicu na 180°c i pecite dok lagano ne posmeđi.
Dobar tek!