gastro postao
Započnite proljeće zdravim obrokom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 143
Potrebno vam je
- 4 filet oslić
- 25 g maslac, neslani
- 1 kom limun
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 200 g mladi špinat
- 75 g kozji sir
- 75 g krušne mrvice
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- sol
- papar
Priprema
- Pripremite nadjev. Propirjajte nasjeckani poriluk na maslacu dvije-tri minute, koliko je potrebno da malo omekša. Potom dodajte mladi špinat i kratko ga pirjajte dok se ne opusti. Sve stavite u cjedilo i pritisnite gnječilicom za pire kako bi izašao višak tekućine. Promiješajte špinat i poriluk s ostalim sastojcima za nadjev.
- Namažite filete nadjevom i smotajte ih. Stavite ih u plitku vatrostalnu posudu koju ste prije toga obložili papirom za pečenje, premažite ih maslacem i poprskajte limunovim sokom. Pokrijte smotuljke navlaženim papirom za pečenje i pecite 20-ak minuta.
Izvor Skuhatćute