Recepti 03. listopada 2014.

Fileti oslića s nadjevom od poriluka i špinata

gastro postao gastro.24sata.hr
Započnite proljeće zdravim obrokom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 143

Potrebno vam je

  • 4 filet oslić
  • 25 g maslac, neslani
  • 1 kom limun
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 200 g mladi špinat
  • 75 g kozji sir
  • 75 g krušne mrvice
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pripremite nadjev. Propirjajte nasjeckani poriluk na maslacu dvije-tri minute, koliko je potrebno da malo omekša. Potom dodajte mladi špinat i kratko ga pirjajte dok se ne opusti. Sve stavite u cjedilo i pritisnite gnječilicom za pire kako bi izašao višak tekućine. Promiješajte špinat i poriluk s ostalim sastojcima za nadjev.
  2. Namažite filete nadjevom i smotajte ih. Stavite ih u plitku vatrostalnu posudu koju ste prije toga obložili papirom za pečenje, premažite ih maslacem i poprskajte limunovim sokom. Pokrijte smotuljke navlaženim papirom za pečenje i pecite 20-ak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.