gastro postao
Slatka čokoladna poslastica koja će oduševiti najmlađe
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 487
Potrebno vam je
- 0.50 šalica maslac, slani
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 225 g krem sir
- 1100 g šećer, u prahu
- 1 šalica maslac od kikirikija
- 1 šalica kokosovo brašno
- 1 šalica kakao u prahu, nezašećereni
- 2 šalica tamna čokolada s narančom
- 2 šalica bijela čokolada
Priprema
- U zdjeli izmiješajte maslac, vaniliju i kremasti sir. umiješajte šećer i zamijesite tijesto. Podijelite ga na četiri dijela. Jedan ostavite kakav jest, u drugi umiješajte maslac s kikirikijem, u treći kokosovo brašno, a u zadnji kakao. Svaki dio oblikujte u jaja pa ih posložite na obložen lim za pečenje i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Na pari posebno otopite tamnu i bijelu čokoladu dok ne dobijete glatku smjesu. Ako vam se smjesa čini pregusta, umiješajte žlicu biljnog ulja. Neka jaja uvaljajte u tamnu, a neka u bijelu čokoladu, stavite na lim i opet u hladnjak na pola sata da očvrsnu.
- Prema želji ih još ukrasite orašastim plodovima, čokoladnim mrvicama ili kokosom.
Izvor Skuhatćute