gastro postao
Zdrav i zasitan obrok u kojem možete kombinirati povrće po ukusu koje odlično odgovara uz kvinoju
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 496
Potrebno vam je
- 150 g kvinoje
- 400 g piletine
- 2 rajčice
- 2 krastavca
- 3 mlada luka
- 200 g kukuruza
- 3 jaja
- 100 g kravljeg sira
- 50 g majoneze
- 1 žlica senfa
- maslinovo ulje
- limunov sok
- sol
- svježe mljeveni papar
- bosiljak
Priprema
- Prvo stavite kuhati juhu s mesom, možete koristiti i govedinu i junetinu, ovisno o tome kako kuhate juhu i u kojem loncu, potrajat će. Najbolje je staviti meso i korjenasto povrće u express lonac, a kada je meso kuhano, ostavite ga da se ohladi.
- Zakuhajte vodu za kvinoju - 3 puta više vode od količine kvinoje, a kvinoju u cjedilu dobro operite pod mlazom vruće vode kako bi isprali gorčinu. Kada voda zakuha, ubacite kvinoju, malo posolite i kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.
- U drugoj posudi skuhajte tvrdo kuhana jaja.
- Dok se kvinoja i jaja kuhaju, operite i narežite povrće i meso na kockice i kolutiće. Stavite sve u jednu veliku zdjelu u kojoj ćete moći sve fino izmiješati.
- Kvinoju kada je kuhana ocijedite, ako nije upila svu vodu, i ubacite u veliku zdjelu. Jaja očistite i narežite na kockice i isto ubacite u zdjelu. Dodajte kukuruz i naribajte sir preko svega. Začinite po želji s navedenim sastojcima. Dobro izmiješajte salatu i dobar tek!