Recepti 11. lipnja 2017.

Idealna: Šarena proljetna proteinska salata

Šarena proljetna proteinska salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrav i zasitan obrok u kojem možete kombinirati povrće po ukusu koje odlično odgovara uz kvinoju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 496

Proljetna kvinoja salata | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je

  • 150 g kvinoje
  • 400 g piletine
  • 2 rajčice
  • 2 krastavca
  • 3 mlada luka
  • 200 g kukuruza
  • 3 jaja
  • 100 g kravljeg sira
  • 50 g majoneze
  • 1 žlica senfa
  • maslinovo ulje
  • limunov sok
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • bosiljak
punjene paprike Možda vas zanima... Paprike punjene nadjevom od rajčica i kvinoje Recepti

 

Priprema

  1. Prvo stavite kuhati juhu s mesom, možete koristiti i govedinu i junetinu, ovisno o tome kako kuhate juhu i u kojem loncu, potrajat će. Najbolje je staviti meso i korjenasto povrće u express lonac, a kada je meso kuhano, ostavite ga da se ohladi.
  2. Zakuhajte vodu za kvinoju - 3 puta više vode od količine kvinoje, a kvinoju u cjedilu dobro operite pod mlazom vruće vode kako bi isprali gorčinu. Kada voda zakuha, ubacite kvinoju, malo posolite i kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.
  3. U drugoj posudi skuhajte tvrdo kuhana jaja.
  4. Dok se kvinoja i jaja kuhaju, operite i narežite povrće i meso na kockice i kolutiće. Stavite sve u jednu veliku zdjelu u kojoj ćete moći sve fino izmiješati.
  5. Kvinoju kada je kuhana ocijedite, ako nije upila svu vodu, i ubacite u veliku zdjelu. Jaja očistite i narežite na kockice i isto ubacite u zdjelu. Dodajte kukuruz i naribajte sir preko svega. Začinite po želji s navedenim sastojcima. Dobro izmiješajte salatu i dobar tek!
Možda vas zanima... Domaći marinirani inćuni i salata od rikule i kvinoje Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.