Ciklu ili obožavaš ili ju ne jedeš uopće. Ako si u ovoj prvoj kategoriji, sigurno ćeš uživati u ovoj kremastoj tjestenini s umakom od cikle, posipanoj aromatično začinjenim feta sirom. Čak i ako si u drugoj kategoriji, savjetujemo ti da isprobaš ovaj recept jer su šanse velike da će ti otkriti koliko je cikla zapravo ukusa i svestrana.
Čišćenje i kuhanje cikle može lako postati neuredan posao jer crveni sok ostavlja mrlje na svemu što dodirne. Ako si želiš olakšati posao i preskočiti flekice po kuhinji i rukama, savjetujemo da kupiš već kuhanu ciklu i skratiš vrijeme potrebno za pripremu umaka. Pripazi samo da ne kupiš ukiseljenu ciklu u staklenkama, potraži kuhanu ciklu među svježim povrćem, zapakiranu u plastični omot.
Sada kada znaš kako izbjeći mrlje i pripremiti umak u tren oka, vrijeme je da kreneš s kuhanjem.
Tjestenina s umakom od cikle i feta sirom recept
Sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- 100 g feta sira
- 20 g svježeg kopra
- 1 žlica soka od limuna
- 300 g kuhane cikle
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- Čili u prahu
- Papar
- Sol
Priprema:
- Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju i ocijedi. Ostavi u loncu u kojem se kuhala.
- Ciklu očisti i skuhaj ako nije već kuhana.
- U blender stavi kuhanu ciklu, maslinovo ulje, češnjak, čili, papar i sol te sve dobro izblendaj dok ne dobiješ umak.
- U posudu izmrvi feta sir, dodaj malo maslinovog ulja, nasjeckani kopar i dobro promiješaj.
- Umak od cikle prelij preko tjestenine i lagano promiješaj dok se ne sjedine.
- Posluži u tanjur, posipaj začinjenim feta sirom i uživaj u svakom zalogaju.
U slast!
Voliš ciklu? Isprobaj i ove slasne recepte: