Recepti 13. listopada 2014.

Sarma

Sarma
U smjesu za sarmu uvijek je dobro dodati suhog mesa, no treba paziti da se ne pretjera foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskušajte trikove chefa Berislava Lackovića i skuhajte idealno zimsko jelo

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 666

Potrebno vam je

  • 700 g mljeveno meso
  • 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 100 g slanina suha, masna
  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 1 kom lovorov list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Glavici kupusa odvojiti listove i izrezati korijen na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli.
  2. Češnjak i luk sitno isjeckati, špek izrezati na male kockice.
  3. Luk prodinstati na malo ulja da uvene.
  4. U mljeveno meso dodati sol, papar, crvenu papriku, dinstani luk, špek izrezan na kockice i rižu te dobro promiješati, a po potrebi dodati malo vode.
  5. U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.
  6. Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode (ovisno o tvrdoći mesa) sve zajedno kuhati 1,5 sati na laganoj vatri.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.