gastro postao
Iskušajte trikove chefa Berislava Lackovića i skuhajte idealno zimsko jelo
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 666
Potrebno vam je
- 700 g mljeveno meso
- 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 100 g slanina suha, masna
- 100 g riža, polirana (ili brašno )
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica crvena paprika
- 1 kom lovorov list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Glavici kupusa odvojiti listove i izrezati korijen na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli.
- Češnjak i luk sitno isjeckati, špek izrezati na male kockice.
- Luk prodinstati na malo ulja da uvene.
- U mljeveno meso dodati sol, papar, crvenu papriku, dinstani luk, špek izrezan na kockice i rižu te dobro promiješati, a po potrebi dodati malo vode.
- U listove kupusa zamotati meso i presaviti rubove.
- Ostatak kupusa narezati na rezance, složiti u lonac i uz malo vode (ovisno o tvrdoći mesa) sve zajedno kuhati 1,5 sati na laganoj vatri.