Recepti 13. listopada 2014.

Sarmice s rižom

Sarmice s rižom
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno tursko jelo popularno je u našim krajevima, a na ovaj način pripremljeno originalan je zalogajčić za druženja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 391

Potrebno vam je

  • 350 g riža, nepolirana
  • 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 3 kom luk ,crveni
  • 0.50 mala žlica menta
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)

Priprema

  1. Na malo ulja u srednje velikoj tavi pirjamo luk dok ne postane staklast. Dodamo mu rižu i kratko je popržimo.
  2. Podlijemo malo vode i pirjamo je dalje uz neprestano miješanje dok riža ne omekša. Kad je gotovo kuhana, dodamo sol, papar i metvicu. Sve dobro promiješamo.
  3. Kiseli kupus kratko isperemo i odvojimo mu listove. Na svaki stavimo po dvije žlice nadjeva i uvijemo sarmice. Posložimo ih u lonac i zalijemo mlakom vodom. Kuhamo dok kupus ne omekša.
  4. Gotovim sarmama dodamo zapršku od brašna, koncentrata rajčice i crvene mljevene paprike.
  5. Tada ih možemo još zapeći u pećnici desetak minuta na 190 stupnjeva Celzijevih.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.