Recepti 04. listopada 2014.

Savijača od blitve, oraha i gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 180

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 100 g kozji sir
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 10 g gljive, sušene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 75 g gljive miješane, razne
  • 2 žličica kukuruzno brašno ili krupica
  • 75 g orah, mljeveni
  • 100 g blitva
  • 30 g maslac, slani

Priprema

  1. Ispirjajte luk i češnjak na ulju pa dodajte nasjeckanu blitvu, suhe i svježe gljive te mljvene pržene orahe. Nastavite pirjati desetak minuta pa dodajte i kukuruzno brašno. Miješajte još koju minutu. Pustite da se smjesa ohladi.
  2. Svaku koru premažite maslacem, prekrijte slojem sira pa nadjevom od blitve i na kraju zamotajte. Pecite 20-ak minuta na 200°c. Poslužite s ajvarom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.