gastro postao
Probajte savijaču od poriluka i muškatne tikve koji je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 336
Potrebno vam je
- 250 g tijesto za savijače
- 300 g poriluk (cijeli)
- 300 g batat
- 300 g tikva ,muškatna žuta
- ulje maslinovo
- muškatni oraščić
- kumin,sjemenke
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Poriluk dobro operite i nasjeckajte na kolutiće. Batat i tikvu ogulite i očistite tikvu od sjemenki, a zatim oboje naribajte.
- Sve stavite u tavu, polijte maslinovim uljem i uz miješanje pirjajte desetak minuta. Na kraju začinite muškatnim oraščićem i ostavite da se malo ohladi.
- Uključite pećnicu na 200 stupnjeva.
- Razvaljajte lisnato tijesto i smjesu povrća rasporedite po lisnatom tijestu (ocijedite ako sva voda nije isparila tijekom pirjanja), zatim savijaču zarolajte.
- Na veliki pleh stavite papir za pečenje i na njega prebacite savijaču. Lagano ju zarežite na par mjesta, premažite jajetom i pospite sezamom.
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu otprilike pola sata, odnosno dok ne porumeni i ne bude pečena.
Probajte savijaču od poriluka i muškatne tikve koji je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna
Izvor Zdrava Krava