Recepti 13. listopada 2014.

Savijača od poriluka i bundeve

Savijača od poriluka i bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte savijaču od poriluka i muškatne tikve koji je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 336

Potrebno vam je

  • 250 g tijesto za savijače
  • 300 g poriluk (cijeli)
  • 300 g batat
  • 300 g tikva ,muškatna žuta
  • ulje maslinovo
  • muškatni oraščić
  • kumin,sjemenke
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Poriluk dobro operite i nasjeckajte na kolutiće. Batat i tikvu ogulite i očistite tikvu od sjemenki, a zatim oboje naribajte.
  2. Sve stavite u tavu, polijte maslinovim uljem i uz miješanje pirjajte desetak minuta. Na kraju začinite muškatnim oraščićem i ostavite da se malo ohladi.
  3. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Razvaljajte lisnato tijesto i smjesu povrća rasporedite po lisnatom tijestu (ocijedite ako sva voda nije isparila tijekom pirjanja), zatim savijaču zarolajte.
  5. Na veliki pleh stavite papir za pečenje i na njega prebacite savijaču. Lagano ju zarežite na par mjesta, premažite jajetom i pospite sezamom.
  6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu otprilike pola sata, odnosno dok ne porumeni i ne bude pečena.

Probajte savijaču od poriluka i muškatne tikve koji je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.