gastro postao
Savijača će vam ispasti neusporedivo bolja ako uložite (zaista malo) truda i napravite domaće kore
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 113
Tijesto
- 550 g glatko brašno
- 300 ml voda
- 5 žlica ulje suncokretovo
- 1 mala žlica alkoholni ocat
- 1 mala žlica sol
Nadjev
- 500 g jabuka (cijela)
- 50 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 0.50 kom limunova korica
- maslac, neslani
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 2 žlica krušne mrvice
- šećer, u prahu
Priprema
- Zamijesite tijesto tako da brašno pomiješate sa solju i prosijete. Dodajte vodu, ulje i ocat te zamijesite mekano, elastično tijesto.
- Nauljite i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite da odstoji barem dva-tri sata, a najbolje preko noći.
- Podijelite tijesto na tri jednaka dijela. Svaki dio razvucite što tanje na pobrašnjenom stolnjaku. Najprije ga razvaljajte valjkom, zatim nauljite i razvucite rukama.
- Premažite nadjevom i, držeći stolnjak za jedan kraj, pomoću stolnjaka zarolajte. Stavite u namašćeni lim (četvrtasti ili okrugli) i još jedanput premažite otopljenim maslacem.
- Pecite na 180°C oko 40 minuta. Toplu savijaču pospite šećerom u prahu i poslužite.
Izvor Skuhatćute