Recepti 13. listopada 2014.

Savijača s jabukama

gastro postao gastro.24sata.hr
Savijača će vam ispasti neusporedivo bolja ako uložite (zaista malo) truda i napravite domaće kore

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 113

Tijesto

  • 550 g glatko brašno
  • 300 ml voda
  • 5 žlica ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica alkoholni ocat
  • 1 mala žlica sol

Nadjev

  • 500 g jabuka (cijela)
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 0.50 kom limunova korica
  • maslac, neslani
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 2 žlica krušne mrvice
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Zamijesite tijesto tako da brašno pomiješate sa solju i prosijete. Dodajte vodu, ulje i ocat te zamijesite mekano, elastično tijesto.
  2. Nauljite i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite da odstoji barem dva-tri sata, a najbolje preko noći.
  3. Podijelite tijesto na tri jednaka dijela. Svaki dio razvucite što tanje na pobrašnjenom stolnjaku. Najprije ga razvaljajte valjkom, zatim nauljite i razvucite rukama.
  4. Premažite nadjevom i, držeći stolnjak za jedan kraj, pomoću stolnjaka zarolajte. Stavite u namašćeni lim (četvrtasti ili okrugli) i još jedanput premažite otopljenim maslacem.
  5. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Toplu savijaču pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.