Osnova za ovaj domaći sladoled pravi se od samo 3 sastojka, kojima možeš dodati omiljenu aromu
Britanska kraljica kuhinje Mary Berry ima najbolji recept za domaći sladoled koji će oduševiti sve tvoje ukućane i goste. Ovaj sladoled se jednostavno priprema, a možeš mu mijenjati okuse po želji.
Najbolje da isprobaš sve okuse, a mi ti donosimo kako ih napraviti... Baza je Maryn osnovni recept za sladoled u koji dodaješ arome po želji...
- Vanilija - 1 žličica ekstrakta vanilije
- Đumbir - 100 usitnjenog đumbira u sirupu + 4 žlice sirupa u kojem je stajao
- Kava i brandy - 2-3 žlice ekstrakta kave + 2 žlice brandyja
- Maline - 150 ml pirea od malina koji pirje dodavanja u sladoled treba protisnuti kroz sito da se uklone sitne sjemenke od maline
- Rum i grožđice - 100 g grožđica koje su se 2 sata namakale u 4 žlice ruma. Naravno dodaje se i rum
Mary ovaj sladoled često dodaje u voćne kupove - u visoku zdjelicu na stalku stavi 3 kuglice sladoleda, narezani svježi ananas, pire od maline i šlag, a ukrasi ga svježim malinama ili trešnjama!
Isprobaj i ove odlične recepte za sladoled (i domaći kornet)!