Recepti 03. listopada 2014.

Savršene kiflice

gastro postao gastro.24sata.hr
Iznenadite ukućane savršenim kiflicama poput čitateljice magazina Skuhatćute Nikoline Kovačević iz Zagreba

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 436

Potrebno vam je

  • 550 g glatko brašno
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 2 mala žlica sol
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 dl ulje, biljno
  • 1 kom jaje kokošje
  • krupna sol
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • origano

Priprema

  1. Zagrijte dva dl mlijeka tako da bude toplo, ali ne vruće. Dodajte u mlijeko žlicu šećera i kvasac te ostavite tako da miruje pet minuta. U posudu s brašnom dodajte prašak za pecivo i sol. Ulijte ulje, kvasac s mlijekom i vrhnje. Sve dobro zamijesite i ostavite da stoji na toplom još 20-ak minuta.
  2. Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i dio po dio razvaljajte na podlozi. Razvaljano tijesto režite na trokutiće, punite nadjevom prema želji, a možete ih i ostaviti prazne. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i složite kiflice. Svaku kiflicu premažite razmućenim jajetom te pospite krupnom solju, origanom ili sjemenkama prema želji. Pecite na 200°C oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.