gastro postao
Iznenadite ukućane savršenim kiflicama poput čitateljice magazina Skuhatćute Nikoline Kovačević iz Zagreba
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 436
Potrebno vam je
- 550 g glatko brašno
- 1 kom kvasac, svježi
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica šećer, kristal
- 2 mala žlica sol
- 1 kom prašak za pecivo
- 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 dl ulje, biljno
- 1 kom jaje kokošje
- krupna sol
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- origano
Priprema
- Zagrijte dva dl mlijeka tako da bude toplo, ali ne vruće. Dodajte u mlijeko žlicu šećera i kvasac te ostavite tako da miruje pet minuta. U posudu s brašnom dodajte prašak za pecivo i sol. Ulijte ulje, kvasac s mlijekom i vrhnje. Sve dobro zamijesite i ostavite da stoji na toplom još 20-ak minuta.
- Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i dio po dio razvaljajte na podlozi. Razvaljano tijesto režite na trokutiće, punite nadjevom prema želji, a možete ih i ostaviti prazne. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i složite kiflice. Svaku kiflicu premažite razmućenim jajetom te pospite krupnom solju, origanom ili sjemenkama prema želji. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute