Recepti 06. lipnja 2020.

Savršeni Rose cheesecake u susret ljetu

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rosé Cheesecake je mekan, kremast i pun očaravajućih okusa, a bobičasto voće dodatno natopljeno u njemu učinit će ga savršenim desertom u susret ljetnim vrućinama!

I službeno smo zakoračili u lipanj, mjesec u kojem dočekujemo ljeto, stoga je pravo vrijeme za pripremu osvježavajućih deserata. Ovaj, iako na prvi pogled tipičan, odnosno klasičan cheesecake u sebi skriva malenu, ali slatku dozu Rose vina koje mu daje potreban kick te smo sigurni da će postati tvoj novi omiljeni recept!

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 

Osim u samom cheesecakeu, bobičasto voće kojim ćeš ga ukrasiti također prethodno možeš natopiti u svoju omiljenu verziju ovog slasnog i Instagramičnog vina te tako pojačati njegov fantastičan okus.

Sastojci:

  • 200 g krekera
  • 3 žlice maslaca
  • 200 mL Rose vina po želji
  • 850 g krem sira sobne temperature
  • 150 g šećera
  • 4 velika jaja sobne temperature
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 250 g svježih jagoda, borovnica, kupina po želji
  • 2 žlice šećera
  • 60 mL Rose vina po želji

Priprema:

  1. U manji lonac na srednje jakoj vatri ulij 200 mililitara Rose vina i pričekaj da zavrije. Kada zavrije, kuhaj dok se njegov volumen ne smanji na oko 1/4 ulivenoga, otprilike 6 do 8 minuta. Zatim makni s vatre i pričekaj da se ohladi.
  2. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Čvrsto umotaj okrugli kalup u alu foliju kako bi spriječila prodiranje vode unutar njega za vrijeme pečenja. Unutarnji dio kalupa lagano namasti.
  3. Krekere usitni. Pomiješaj ih zajedno s maslacem i ravnomjerno rasporedi i pritisni na dno kalupa te uz rub ako želiš. Peci 8 minuta i potom pričekaj da se potpuno ohladi. 
  4. U veću zdjelu, po mogućnosti onu od samostojećeg miksera, stavi krem sir i dobro ga istuci sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj u njega zatim šećer i nastavi miješati. Zatim jedno po jedno dodaj jaja te nakon svakoga dobro promiješaj. Obavezno spusti sastojke kreme s rubova zdjele u kojoj ih miješaš.
  5. U dobivenu smjesu dodaj ohlađeni Rose i ekstrakt vanilije te nastavi miješati.
  6. U pripremljenu koru ulij tijesto.
  7. Kalup s tijestom zatim stavi u lim za pečenje u koji sada možeš uliti vruću vodu. Neka je ima dovoljno tako da kalup prekrije do polovice bočnih stranica. 
  8. Peci 55 do 60 minuta te zatim isključi pećnicu, lagano otvori vrata, ali cheesecake ostavi unutar nje dodatnih sat vremena.
  9. Nakon što prođe jedan sat, pažljivo izvadi cheesecake iz vodene kupelji i stavi ga na stalak za hlađenje da se u potpunosti ohladi. Nakon što se potpuno ohladio, stavi ga u hladnjak na najmanje osam sati.
  10. Otprilike dva sata prije posluživanja u manjoj zdjelici pomiješaj bobičasto voće po izboru, dvije žlice šećera i 60 mililitara Rose vina po želji. Pokrij i ohladi dok ne bude spremno za posluživanje.
  11. Kad si spremna za posluživanje, žlicom izvadite bobice iz posude i na svaku krišku cheesecakea dodaj nekoliko.

U slast!

 

Cheesecake s narančom Možda vas zanima... Cheesecake s narančom - desert koji će sve oduševiti Recepti Možda vas zanima... Klasični cheesecake s potpisom Marthe Stewart Recepti Možda vas zanima... Cheesecake košarice s preljevom od borovnica Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.