gastro postao
Mozzarella je ključni sastojak u ovom sendviču hrskavo - kremaste kombinacije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 154
Potrebno vam je
- 6 kom pecivo, bijelo
- maslac, slani
- 350 g govedina, srednje masna
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica češnjak
- 0.50 kom luk ,crveni
- 700 g pelati
- 1 mala žlica list bosiljka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom mozzarella
Priprema
- Tanko narezanu govedinu kratko ispržite na jakoj vatri i stavite na stranu. Na tavu dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane proziran. Dodajte sjeckanu rajčicu i začinite prema ukusu. Pirjajte na srednje jakoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje.
- Peciva prerežite na pola i tanko namažite maslacem. Povrh kruha rasporedite umak od rajčica, pečenu govedinu i mozzarelllu. Stavite u pećnicu zagrijanu na 190-200 stupnjeva te zapecite pet-sedam minuta ili dok se sir ne rastopi.
Izvor Skuhatćute