Recepti 03. listopada 2014.

Sendvič s pečenom govedinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Mozzarella je ključni sastojak u ovom sendviču hrskavo - kremaste kombinacije

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 154

Potrebno vam je

  • 6 kom pecivo, bijelo
  • maslac, slani
  • 350 g govedina, srednje masna
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica češnjak
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 700 g pelati
  • 1 mala žlica list bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom mozzarella

Priprema

  1. Tanko narezanu govedinu kratko ispržite na jakoj vatri i stavite na stranu. Na tavu dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane proziran. Dodajte sjeckanu rajčicu i začinite prema ukusu. Pirjajte na srednje jakoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje.
  2. Peciva prerežite na pola i tanko namažite maslacem. Povrh kruha rasporedite umak od rajčica, pečenu govedinu i mozzarelllu. Stavite u pećnicu zagrijanu na 190-200 stupnjeva te zapecite pet-sedam minuta ili dok se sir ne rastopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.