gastro postao
Jednostavan specijalitet gotov je za svega pola sata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 589
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 350 g janjetina, kare
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 3 žličica limunova korica
- 300 g mladi špinat
- 1 žlica voda
- 35 g bademi, prženi
- 60 ml limunov sok
Priprema
- Skuhajte tjesteninu ( široke rezance ) u kipućoj slanoj vodi al dente i ocijedite. U međuvremenu utrljajte sol i papar s obje strane janjećih odrezaka te ih poškropite maslinovim uljem.
- Zagrijte roštilj ili tavu na visoku temperaturu. Zapecite odreske sa svake strane po 2 - 4 minute. Stavite ih na tanjur, pokrijte folijom te ostavite da odstoje pet minuta.
- Za to vrijeme u tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte češnjak, limunovu koru, špinat i vodu. kuhajte, miješajući, otprilike minutu, dok špinat ne uvene.
- Janjetinu tanko narežite. Dodajte je tjestenini s mješavinom špinata i badema. Prelijte limunovim sokom, posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem.