Recepti 08. listopada 2014.

Široki rezanci s janjetinom i mladim špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan specijalitet gotov je za svega pola sata

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 589

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenina s jajima
  • 350 g janjetina, kare
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žličica limunova korica
  • 300 g mladi špinat
  • 1 žlica voda
  • 35 g bademi, prženi
  • 60 ml limunov sok

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu ( široke rezance ) u kipućoj slanoj vodi al dente i ocijedite. U međuvremenu utrljajte sol i papar s obje strane janjećih odrezaka te ih poškropite maslinovim uljem.
  2. Zagrijte roštilj ili tavu na visoku temperaturu. Zapecite odreske sa svake strane po 2 - 4 minute. Stavite ih na tanjur, pokrijte folijom te ostavite da odstoje pet minuta.
  3. Za to vrijeme u tavi na srednjoj temperaturi zagrijte ulje. Dodajte češnjak, limunovu koru, špinat i vodu. kuhajte, miješajući, otprilike minutu, dok špinat ne uvene.
  4. Janjetinu tanko narežite. Dodajte je tjestenini s mješavinom špinata i badema. Prelijte limunovim sokom, posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.