Recepti 13. listopada 2014.

Sirovi list na crnoj riži venere

Sirovi list na crnoj riži venere
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo je važno da riba koju pripremate bez termičke obrade bude svježa i zdrava

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 207

Potrebno vam je

  • 600 g list
  • 1 kom limun
  • ulje maslinovo
  • maslac, slani
  • cvijet soli
  • 100 g riža, crna

Priprema

  1. Operite i pažljivo očistite ribu. Birajte uvijek svježu. Najbolji je list jer je vrlo mekane i nježne strukture te se brzo marinira. Pažljivo očistite da ne ostanu ni najsitnije kosti ribe.
  2. Filet lista odvojite od kože i izrežite na komade jednog zalogaja. Spremite u posebnu posudu, pokapajte limunovim sokom i ostavite u hladnjaku dok ne pripremite rižu.
  3. Crnu rižu skuhajte u slanoj vodi dok ne bude al dente. Duljina kuhanja ovisi o vrsti riže, no najčešće traje dvadesetak minuta. Pazite da vam se riža ne prekuha kako ne biste dobili neprivlačnu crnu kašu. Zrna se trebaju odvajati jedno od drugoga.
  4. Kada se riža ohladila, pripremite je za serviranje tako što ćete u nju umiješati naribanu limunovu koricu i malo maslaca.
  5. Filet lista koji ste narezali začinite solju, pokapajte s još malo limunova soka te maslinovim uljem po izboru.

Vrlo je važno da riba koju pripremate bez termičke obrade bude svježa i zdrava

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.