gastro postao
Vrlo je važno da riba koju pripremate bez termičke obrade bude svježa i zdrava
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 207
Potrebno vam je
- 600 g list
- 1 kom limun
- ulje maslinovo
- maslac, slani
- cvijet soli
- 100 g riža, crna
Priprema
- Operite i pažljivo očistite ribu. Birajte uvijek svježu. Najbolji je list jer je vrlo mekane i nježne strukture te se brzo marinira. Pažljivo očistite da ne ostanu ni najsitnije kosti ribe.
- Filet lista odvojite od kože i izrežite na komade jednog zalogaja. Spremite u posebnu posudu, pokapajte limunovim sokom i ostavite u hladnjaku dok ne pripremite rižu.
- Crnu rižu skuhajte u slanoj vodi dok ne bude al dente. Duljina kuhanja ovisi o vrsti riže, no najčešće traje dvadesetak minuta. Pazite da vam se riža ne prekuha kako ne biste dobili neprivlačnu crnu kašu. Zrna se trebaju odvajati jedno od drugoga.
- Kada se riža ohladila, pripremite je za serviranje tako što ćete u nju umiješati naribanu limunovu koricu i malo maslaca.
- Filet lista koji ste narezali začinite solju, pokapajte s još malo limunova soka te maslinovim uljem po izboru.
Vrlo je važno da riba koju pripremate bez termičke obrade bude svježa i zdrava
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši