Recepti 13. listopada 2014.

Škarpina u bijelom vinu

gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto se ova crvena riba odlično slaže s bijelim vinom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 704

Potrebno vam je

  • 2000 g škarpina
  • 1200 g krumpir, zreli
  • 3 dl ulje suncokretovo
  • 0.30 dl ulje maslinovo
  • 1.50 dl vino bijelo
  • 1 kom kapula
  • 4 režanj češnjak
  • 2 kom limun
  • 3 dl riblji temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Krumpir narežite na tanke ploške i rasporedite ih po nauljenom limu. Po krumpiru pospite narezan luk, nasjeckan češnjak, sol, vegetu i suncokretovo ulje.
  2. Ribe očistite i operite (ostavite glave, ali obvezno izvadite škrge), zarežite ih po duljini (od glave do repa), posolite i u zareze umetnite kriške limuna.
  3. Položite ribe na krumpir potrbuške i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva C da se peku oko jedan sat. Pred kraj iz lima odlijte suvišnu masnoću, a zatim prelijte ribljim temeljcem u koji ste stavili začine, maslinovim uljem i bijelim vinom.
  4. Pustite da još malo prokuha i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.