gastro postao
Provjerite zašto se ova crvena riba odlično slaže s bijelim vinom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 704
Potrebno vam je
- 2000 g škarpina
- 1200 g krumpir, zreli
- 3 dl ulje suncokretovo
- 0.30 dl ulje maslinovo
- 1.50 dl vino bijelo
- 1 kom kapula
- 4 režanj češnjak
- 2 kom limun
- 3 dl riblji temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Krumpir narežite na tanke ploške i rasporedite ih po nauljenom limu. Po krumpiru pospite narezan luk, nasjeckan češnjak, sol, vegetu i suncokretovo ulje.
- Ribe očistite i operite (ostavite glave, ali obvezno izvadite škrge), zarežite ih po duljini (od glave do repa), posolite i u zareze umetnite kriške limuna.
- Položite ribe na krumpir potrbuške i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva C da se peku oko jedan sat. Pred kraj iz lima odlijte suvišnu masnoću, a zatim prelijte ribljim temeljcem u koji ste stavili začine, maslinovim uljem i bijelim vinom.
- Pustite da još malo prokuha i poslužite toplo.