gastro postao
Jelo se preporučuje samo istinskim zaljubljenicima u more zbog specifičnog mirisa školjaka i morske salate
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 175
Potrebno vam je
- 1000 g brbavica
- zeleni čaj u listićima
- ulje maslinovo
- 1 šaka morska salata
- riblji temeljac
Priprema
- Svježe školjke dondole dobro očistite i iščetkajte grubom četkom od algi i pijeska. Isperite ih nekoliko puta pod mlazom vode kako ne bi ostali komadići oklopa.
- Školjke kratko provaljajte na malo maslinova ulja. Protresite zdjelu da ih ulje oblije jer se otvaraju od topline.
- One školjke koje se nisu otvorile odmah izvadite jer je to znak da nisu svježe i mogu pokvariti cijelo jelo. Ne otvarajte ih na silu.
- Podlijte ribljim temeljcem. Listiće zelenog čaja (nipošto ne koristite one aromatizirane jer će preuzeti okuse) stavite u filtar vrećicu, zatvorite je i neka se kratko kuha sa školjkama i temeljcem u poklopljenom loncu. 5. Prije kraja dodajte šaku morske salate.
- Servirajte i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Izvor 'S okusom mora i soli' Marin Rendić