Recepti 13. listopada 2014.

Školjke sa začinskim maslacem

Školjke sa začinskim maslacem
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite školjke prema želji uz sjeckano začinsko bilje i maslac

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 133

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica maslac, neslani
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica kopar
  • 1 žlica mladi luk
  • 1 žlica limunov sok
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1000 g dagnja

Priprema

  1. Pomiješati maslac, otopljen na sobnoj temperaturi, sjeckani peršin, kopar, mladi luk i limunov sok u zdjeli dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  2. Začiniti sa soli i paprom po ukusu.
  3. Na roštilju na ugljen pripremiti srednje jaku vatru, a na plinskom ili strujnom grillu namjestiti zagrijavanje na jako.
  4. Školjke peći na roštilju da se otvore, otprilike 6-8 min. One koje ostanu zatvorene odbaciti. Prema želji i dostupnosti možete ovaj recept iskoristiti i za pripremu drugih vrsti školjaka.
  5. Pažljivo ih premjestiti na tanjur tako da se sačuva što više soka u njima.
  6. U svaku školjku dodati komadić začinjenog maslaca koji će se od topline otopiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.