gastro postao
Poslužite školjke prema želji uz sjeckano začinsko bilje i maslac
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 133
Potrebno vam je
- 0.50 šalica maslac, neslani
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica kopar
- 1 žlica mladi luk
- 1 žlica limunov sok
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1000 g dagnja
Priprema
- Pomiješati maslac, otopljen na sobnoj temperaturi, sjeckani peršin, kopar, mladi luk i limunov sok u zdjeli dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Začiniti sa soli i paprom po ukusu.
- Na roštilju na ugljen pripremiti srednje jaku vatru, a na plinskom ili strujnom grillu namjestiti zagrijavanje na jako.
- Školjke peći na roštilju da se otvore, otprilike 6-8 min. One koje ostanu zatvorene odbaciti. Prema želji i dostupnosti možete ovaj recept iskoristiti i za pripremu drugih vrsti školjaka.
- Pažljivo ih premjestiti na tanjur tako da se sačuva što više soka u njima.
- U svaku školjku dodati komadić začinjenog maslaca koji će se od topline otopiti.