gastro postao
Škotska se jaja poslužuju i kao hladno predjelo, a u hladnjaku mogu stajati do dva dana
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 713
Potrebno vam je
- 450 g kobasice svinjske
- 3 list kadulja
- 1 grančica peršin, list
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 5 kom jaje kokošje
- 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 žlica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- 1 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- 3 žlica miješani orašasti plodovi
- 1 dl ulje, biljno
Priprema
- Skuhajte 4 jaja, ogulite ih i ohladite pod mlazom hladne vode.
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Ogulite meso iz kobasica iz ovitka pa pomiješajte s kaduljom i nasjeckanim peršinom.
- Podijelite smjesu na četiri dijela. Svako jaje obložite smjesom s mesom od kobasica i oblikujte u kuglicu.
- Zarolajte u brašno pa u istučeno jaje. Svaku kuglicu zarolajte u pomiješane sjemenke i orašaste plodove. Pecite 20 minuta na vrućem ulju.
Izvor Skuhatćute