Recepti 03. listopada 2014.

Škotska jaja

Škotska jaja
gastro postao gastro.24sata.hr
Škotska se jaja poslužuju i kao hladno predjelo, a u hladnjaku mogu stajati do dva dana

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 713

Potrebno vam je

  • 450 g kobasice svinjske
  • 3 list kadulja
  • 1 grančica peršin, list
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 5 kom jaje kokošje
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 žlica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • 1 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • 3 žlica miješani orašasti plodovi
  • 1 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Skuhajte 4 jaja, ogulite ih i ohladite pod mlazom hladne vode.
  2. Ugrijte pećnicu na 180°C. Ogulite meso iz kobasica iz ovitka pa pomiješajte s kaduljom i nasjeckanim peršinom.
  3. Podijelite smjesu na četiri dijela. Svako jaje obložite smjesom s mesom od kobasica i oblikujte u kuglicu.
  4. Zarolajte u brašno pa u istučeno jaje. Svaku kuglicu zarolajte u pomiješane sjemenke i orašaste plodove. Pecite 20 minuta na vrućem ulju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.