gastro postao
Brze i jednostavne, a bogate i aromatične, ove palačinke bit će idealan doručak, brzinski ručak ili večera.
Tek nekoliko sastojaka, dodaci po želji i slane palačinke spremne su za degustiranje. Odlično se slažu uz jaje na oko, kakvu brzinsku salatu ili tek umak po želji. Pomiješajte grčki jogurt i začine, dodajte malo maslinovog ulja, pa po žlicu brzinskog umaka poslužite uz svaku palačinku.
Ovi brzi zalogaji mogu biti i jednostavan ručak poslužite li ih uz povrće ili meso i zdjelu sezonske salate, ali i zdrava varijanta večere.
Potrebno vam je:
- 120 g slanutkovog brašna
- 350 ml vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 mrkva
- 1 manji luk
- Začini po želji
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Slanutkovom brašnu postepeno dodajte vodu dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Dodajte sitno ribanu mrkvu i sitno sjeckani luk ili drugo povrće po želji. Povrće najprije možete kratko pirjati kako ne bi preuzelo okuse u palačinkama. Palačinkama možete dodati i cijeli slanutak, sjeckanu šunku i sir, tunjevinu, baš sve što vam padne na pamet.
- Začinite začinima po želji, ali obavezno dodajte i soli papar.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje, pa većom žlicom dodajte smjesu. Formirajte male, ali nešto deblje palačinke, nalik američkim.
- Pecite sa svake strane oko dvije minute. Poslužite uz umake, jaja ili nareske po želji.
Dobar tek!