Recepti Povrće 14. kolovoza 2024.

Slani vafli od tikvica su savršen ljetni snack

Povrće
15 MIN
30 MIN
4
SREDNJE
Slani vafli od tikvica
foto: @kata_chillin Instagram
Vrijeme je da izvadiš aparat za vafle iz ormara i napraviš ove ukusne, hrskave i jednostavne vafle od tikvica

Ljeto je i tikvice rastu kao lude u vrtu. Već smo isprobali sve moguće recepte s tikvicama, a sada smo čuli i za slane vafle od tikvica i morali smo ih kušati! I oduševili smo se!

Slani vafli od tikvica jednostavni su, super ukusni te predstavljaju savršen način da natjeramo sve ukućane da jedu povrće. I super su zdravi jer tikvice sadrže vitamine A, C i K, mangan i antioksidanse. 

slani vafli | Author: Shutterstock Slani vafli foto: Shutterstock

Prijedlozi za posluživanje

Ovi jednostavni slani vafli od tikvica dobro se slažu s bilo kojim proteinom. Predlažemo ti piletinu mariniranu u jogurtu, pečena pileća prsa, pileće batake iz friteze na vrući zrak… Ili ribu pečenu u pećnici s umakom od rajčice i kapara.

Kao prilog, sjajno ide i salata od kukuruza s fetom te salata od rajčica i rukole. Ostatke vafla čuvaj u hladnjaku do 4 dana ili ih zamrzni do 3 mjeseca. Za podgrijavanje, slane vafle od tikvica jednostavno ubaci u toster.

Ne gasi ekran dok kuham

Slani vafli od tikvica
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tikvice 1 šalica
  • Jaje 1 kom
  • Luk 0,25 šalica
  • Cheddar 0,33 šalica
  • Panko mrvice 0,33 šalica
  • Sol 0,50 žličica
Postupak
  1. U zdjeli pomiješaj sve sastojke - naribane i ocijeđene tikvice, jaje, usitnjeni luk, naribani cheddar sir, panko mrvice i sol.


  2. Zagrij aparat za vafle, kada se zagrije, premaži ga uljem i dodaj 1/4 šalice smjese od tikvica te ravnomjerno rasporedi.


  3. Zaklopi aparat i peci dok se lampica ne ugasi i rubovi vafla ne postanu zlatno smeđi.


  4. Stavi sa strane i drži toplo dok ponavljaš postupak s preostalom smjesom i uljem.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

75 kcal

3 %

MASTI

3,50 g

4 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

6,50 g

2 %

PROTEINI

4,50 g

9 %

Varijacije na temu: Zamijeni zelene tikvice žutim tikvicama, a umjesto cheddar sira, koristi naribani parmezan, fetu ili mozzarellu.

Isprobaj i tikvice na ove načine!

Punjene tikvice Možda vas zanima... Jedna bolja od druge - 2 verzije punjenih tikvica Recepti tikvice, jela s tikvicama Možda vas zanima... SLASNA SEZONA Top 10 prefinih jela s tikvicama! Recepti brza pita od tikvica Možda vas zanima... Jednostavna pita od tikvica - ručak nikad nije bio brži Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.