Recepti 16. prosinca 2019.

Slasni blagdanski keksići s orasima

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolačići su veoma popularan desert, a za vrijeme blagdana oni često dobiju i novo ruho. No, ono najjednostavniji često su najslađi i najtraženiji. U nastavku teksta stoga pročitaj o jednostavnim i laganim za pripremu kolačićima od oraha.

Ovi kolačići toliko su jednostavni i lagani za napraviti, no u tome je i njihova čar. Možeš ih napraviti u mnogo oblika koristeći razne kalupe, a u tome ti mogu pomoći najmlađi ukućani.

Jednostavne namirnice kao što su maslac, šećer, vanilija i orasi dobitna u kombinacija u kojoj će svi uživati. Stoga, baci se na pripremu!

 

Možda vas zanima... Odlični kolačići s kremom od vanilije i preljevom od nara Kolumne

 

Sastojci:

  • 230 grama maslaca 
  • 120 grama šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 grama brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 125 grama grubo nasjeckanih oraha 
  • 200 grama šećera

 

Možda vas zanima... Domaći slatkiš: Napolitanke s karamelom i orasima Recepti

 

Priprema:

  1. Dodaj maslac i šećer i vaniliju u mikser i uključi ga na laganu brzinu 20 sekundi, a zatim prebaci u veliku brzinu 1 minutu, dok sastojci ne postanu lagani i tečni.
  2. Dodaj brašno i sol na maloj brzini kratko miješaj, zatim dodaj orahe i sve pomiješaj zajedno.
  3. Izvadi tijesto i stavi ga na plastičnu foliju. Omotaj tijesto u plastičnu foliju i ostavi ha u hladnjaku da se ohladi, najmanje dva sata.
  4. Upali pećnicu na 175 stupnjeva.
  5. Izvadi tijesto iz frižidera i razvaljaj ga na debljinu od jednog i pol centimetra. Uzmi (okrugli) kalup i izreži komade tijesta. Umoči ih u šećer i stavi na lim za pečenje. Peci 10-12 minuta. U slast!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.