gastro postao
Hranjivo jelo od slanutka posluženo s kus-kusom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 110
Potrebno vam je
- 0.50 šalica slanutak, konzerva
- 0.50 kom crvena paprika
- 1 kom rajčica, crvena
- 0.50 kom luk ,crveni
- 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica ulje maslinovo
- 0.50 šalica voda
- 4 žlica kuskus
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zakuhajte vodu te dodajte kus-kus, dobro promiješajte i ostavite da odstoji pet minuta. Zatim dodajte sol te pustite da se ohladi.
- Nasjeckajte luk, češnjak i rajčicu pa začinite solju i paprom.
- Zagrijte ulje, dodajte luk, češnjak i papriku te na laganoj vatri pirjajte oko tri-četiri minute. Ubacite svježu rajčicu, a potom i umak od rajčice te peršin pa sve kuhajte još nekoliko minuta.
- Na kraju dodajte slanutak i ostavite da zakuha. Time prelijte kus-kus i poslužite.
Izvor Skuhatćute