Recepti 03. listopada 2014.

Slasni slanutak

gastro postao gastro.24sata.hr
Hranjivo jelo od slanutka posluženo s kus-kusom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 110

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica slanutak, konzerva
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica voda
  • 4 žlica kuskus
  • peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zakuhajte vodu te dodajte kus-kus, dobro promiješajte i ostavite da odstoji pet minuta. Zatim dodajte sol te pustite da se ohladi.
  2. Nasjeckajte luk, češnjak i rajčicu pa začinite solju i paprom.
  3. Zagrijte ulje, dodajte luk, češnjak i papriku te na laganoj vatri pirjajte oko tri-četiri minute. Ubacite svježu rajčicu, a potom i umak od rajčice te peršin pa sve kuhajte još nekoliko minuta.
  4. Na kraju dodajte slanutak i ostavite da zakuha. Time prelijte kus-kus i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.