gastro postao
Isprobaj slatke ražnjiće s divnim ljepljivim premazom od meda i limuna...
Dan zasladi laganim i praktičnim voćnim desertom čija priprema traje manje od pola sata. Nećeš morati paliti pećnicu, zaprljat ćeš vrlo malo suđa i brzo ćeš napraviti poveću količinu.
Obavezno isprobaj!
Sastojci:
- 1 mala banana
- 1 mala kruška
- 2 ploške ananasa
- 8 velikih jagoda
- 30 g nasjeckanih lješnjaka
- 1 limun
- 2 žlice meda
Priprema:
- Limun dobro operi i naribaj koricu, a zatim iscijedi sok.
- Pomiješaj med sa sokom i koricom limuna i stavi sa strane.
- Voće operi, odstrani koštice i peteljke, nareži na jednake komade i prelij medom i limunom. Mariniraj dvadesetak minuta.
- Voće nabodi na metalne štapiće, položi na roštilj, premaži marinadom i peci tri minute s jedne strane. Okreni ražnjiće, ponovno premaži i peci još dvije minute. Postupak ponavljaj dok voće ne poprimi zlatnu boju.
- Voće prije serviranja pospi tostiranim lješnjacima.
Posluži uz tučeno vrhnje ili kuglicu sladoleda!