gastro postao
Neodoljivi buncek u još primamljivijem ruhu
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 33
Potrebno vam je
- 1 kom svinjska koljenica
- svježe mljeveni papar
- sol
- 2 žlica ulje, biljno
- 1.25 šalica goveđi temeljac
- 1 šalica crno pivo
- 2 kom luk ,crveni
- 500 g celer, korijen
- 4 mala žlica kukuruzni škrob
Priprema
- Operite koljenicu i posušite je papirnatim ručnikom. Natrljajte koljenicu solju i paprom.
- Zagrijte ulje u tavi i popržite meso sa svih strana. Dodajte temeljac i stavite peći 100 min na 205°C.
- Pivo pomiješajte sa žličicom soli pa time polijevajte koljenicu svakih 15 min. Nakon 70 min pečenja dodajte četvrtine luka i komade celerova korijena te sve izmiješajte sa sokom od pečenja. Povećajte temperaturu na 220°C i pecite još pola sata.
- Izvadite povrće i koljenicu iz tave i pokrijte, a umak začinite prema želji i dodajte škrob. Poslužite s kiselim kupusom.
Izvor Skuhatćute