gastro postao
Malo, slatko i hranjivo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 727
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 175 g šećer, kristal
- 1 kom vanilin šećer
- 1 prstohvat sol
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 25 g maslac, neslani
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica liker od amaretta
- 12 kapi aroma gorkog badema
- 200 g badem, oljušteni suhi
Priprema
- Izmiješajte u zdjeli brašno, šećer, vanilin šećer, sol i prašak za pecivo. Postupno umiješajte u smjesu maslac, jaja, liker i aromu. Miješajte i gnječite dok tijesto ne postane glatko. U tijesto utisnite cijele oljuštene bademe.
- Prekrijte tijesto i ostavite u hladnjaku pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte tijesto u pet valjkastih dijelova (promjera 5 cm). Na obloženi lim za pečenje rasporedite kolače, malo ih pritisnite pa pecite 12-15 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva C.
- Pečene kolače narežite na kriške 1 cm debljine, položite ih ponovno na obloženi lim za pečenje te ponovno pecite sljedećih 8-12 minuta.
- Kolače ostavite da se posve ohlade pa ih tek onda spremite u limene kutije.