Recepti 13. listopada 2014.

Slatki kruščić s bademima

Slatki kruščić s bademima
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo, slatko i hranjivo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 727

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 175 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 prstohvat sol
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 25 g maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica liker od amaretta
  • 12 kapi aroma gorkog badema
  • 200 g badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Izmiješajte u zdjeli brašno, šećer, vanilin šećer, sol i prašak za pecivo. Postupno umiješajte u smjesu maslac, jaja, liker i aromu. Miješajte i gnječite dok tijesto ne postane glatko. U tijesto utisnite cijele oljuštene bademe.
  2. Prekrijte tijesto i ostavite u hladnjaku pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte tijesto u pet valjkastih dijelova (promjera 5 cm). Na obloženi lim za pečenje rasporedite kolače, malo ih pritisnite pa pecite 12-15 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva C.
  3. Pečene kolače narežite na kriške 1 cm debljine, položite ih ponovno na obloženi lim za pečenje te ponovno pecite sljedećih 8-12 minuta.
  4. Kolače ostavite da se posve ohlade pa ih tek onda spremite u limene kutije.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.