gastro postao
Odličan izbor za sve vegeterijance, ali i one koji to nisu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 198
Potrebno vam je
- 250 g tofu
- 3 žlica soja umak
- 4 žlica slatkokiseli umak
- 8 kom mladi luk
- 3 kom mrkva, crvena
- 2 kom crvena paprika
- 250 g ananas
- 2 žlica ulje sezamovo
- 150 g soja, suha u zrnu
- 2 žlica rajčica ( ketchup)
- 2 žlica sherry ocat
Priprema
- Tofu narezati na kocke. Pomiješati sojin umak i slatko-kiseli azijski umak te u tome 30 minuta marinirati kocke tofua.
- Mladi luk, mrkve i paprike oprati, očistiti i narezati na rezance.
- Ananas oguliti, odstraniti peteljku i meso narezati na kocke.
- Zagrijati wok i dodati ulje. Pržiti povrće dok ne bude gotovo. Dodati kocke tofua i oprane klice te kratko sve zajedno popržiti.
- Umiješati pripremljene kocke ananasa i kratko zajedno pržiti.
- Škrob pomiješati s 200 ml vode te umiješati kečap, sojin u mak i ocat od sherryja. Mješavinu dodati u povrće i ostaviti da kratko kuha.