Recepti 13. listopada 2014.

Slatko-kiseli tofu s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan izbor za sve vegeterijance, ali i one koji to nisu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 198

Potrebno vam je

  • 250 g tofu
  • 3 žlica soja umak
  • 4 žlica slatkokiseli umak
  • 8 kom mladi luk
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 2 kom crvena paprika
  • 250 g ananas
  • 2 žlica ulje sezamovo
  • 150 g soja, suha u zrnu
  • 2 žlica rajčica ( ketchup)
  • 2 žlica sherry ocat

Priprema

  1. Tofu narezati na kocke. Pomiješati sojin umak i slatko-kiseli azijski umak te u tome 30 minuta marinirati kocke tofua.
  2. Mladi luk, mrkve i paprike oprati, očistiti i narezati na rezance.
  3. Ananas oguliti, odstraniti peteljku i meso narezati na kocke.
  4. Zagrijati wok i dodati ulje. Pržiti povrće dok ne bude gotovo. Dodati kocke tofua i oprane klice te kratko sve zajedno popržiti.
  5. Umiješati pripremljene kocke ananasa i kratko zajedno pržiti.
  6. Škrob pomiješati s 200 ml vode te umiješati kečap, sojin u mak i ocat od sherryja. Mješavinu dodati u povrće i ostaviti da kratko kuha.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.