Tražiš li desert koji osvaja izgledom i okusom, ove limun kuglice s bijelom čokoladom su pun pogodak
Priprema je jednostavna, izgledaju dobro i super su spoj slatkog i osvježavajuće-kiselkastog… Ove limun kuglice s bijelom čokoladom su sjajan ljetni izbor. I za tebe i za goste!
Priprema počinje glatkom smjesom od bijele čokolade, maslaca i slatkog vrhnja, koja se uz dodatak limunova soka i korice pretvara u nježan i podatan ganache. Kad se ganache ohladi, formiraju se kuglice te se uvaljaju u aromatičan limun šećer koji im daje dodatan sloj okusa.
Limun kuglice s bijelom čokoladom su savršen poklon
Prednost ovog recepta za limun kuglice s bijelom čokoladom je u tome što možeš nekoliko koraka odraditi unaprijed. Ganache se može pripremiti danima prije i čuvati u hladnjaku, a gotove kuglice možeš zamrznuti i vaditi po potrebi.
Ako limun kuglice s bijelom čokoladom planiraš pokloniti, složi ih zasebno u male papirnate košarice i spremi u lijepu u kutiju – rezultat je sladak i elegantan dar koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Domaće limun kuglice s bijelom čokoladom
foto: @amandarecipee Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Domaće kuglice od limuna
240 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
28
porcija
SREDNJE
Sastojci
Bijela čokolada
340
g
Maslac
0,50
šalica
Slatko vrhnje
0,33
šalica
Sok od limuna
1
žlica
Limunova korica
1
žličica
Sol
0,12
žličica
Limun
1
kom
Šećer
0,50
šalica
Limun šećer
85
g
Postupak
Stavi nasjeckanu bijelu čokoladu u veliku zdjelu otpornu na toplinu.
U manjoj posudi na srednje jakoj vatri spoji maslac i slatko vrhnje. Pusti da zavrije.
Prelij vruću smjesu preko bijele čokolade.
Ostavite smjesu da odstoji 5 minuta.
Umuti limunov sok, naribanu koricu i sol dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
Stavi smjesu u hladnjak da se stegne (oko 3 sata).
U međuvremenu pažljivo oguli koru limuna u tankim trakama, pazeći da ne zahvatiš bijelu kožicu.
Stavi koru u sjeckalicu sa šećerom i limun šećerom. Miksaj dok korica ne bude sitno nasjeckana. Prebaci aromatizirani u plitku zdjelu i ostavi sa strane.
Žlicom ili malom mjericom za kekse vadi kuglice od ohlađene smjese na tanjur.
Oblikuj kuglice rukama dok ne budu glatke. Ako omekšaju, vrati ih kratko u hladnjak.
Kad su sve kuglice oblikovane, još ih jednom ohladi 30 minuta.
Uvaljaj svaku kuglicu u pripremljeni aromatizirani šećer, neka se oblože sa svih strana.
Posluži ohlađeno, po želji u malim papirnatim košaricama.