gastro postao
Samo te dvije minute dijele od fantastične smjese za pripremu vruće čokolade...
Zbog vremena intenzivno razmišljamo o šalici vruće čokolade s gomilom tučenog vrhnja. Pripremit ćemo smjesu i grijati se sve dok su temperature niske i kronično nedostaje sunca.
Ako se i ti protiv hladnoće, kiše i vjetra planiraš boriti vrućom čokoladom, obavezno pripremi ovaj praktičan miks.
Sastojci:
- 100 g šećera
- 1 žlica gustina
- 100 g nasjeckane čokolade (min. 50% kakaa)
- 50 g kakaa u prahu
- Prstohvat morske soli
Priprema:
- Sve sastojke usitni uz pomoć multipraktika u fini prah.
- Premjesti u čistu staklenku s poklopcem i čuvaj do dva mjeseca na sobnoj temperaturi.
Ako želiš odmah uživati u vrućoj čokoladi, zagrij 250 ml mlijeka, makni s vatre i umiješaj tri žlice praška. Vrati na vatru pa kuhaj još minutu do dvije uz stalno miješanje.
Posluži uz tučeno vrhnje!