gastro postao
Složenci s mesom i povrćem uvijek su dobra ideja za obiteljski ručak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 588
Potrebno vam je
- 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 300 ml povrtni temeljac
- 200 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Na srednje jakoj vatri popržite narezanu piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Dodajte dobro očišćeni, nasjeckani poriluk i pirjajte dok lagano ne omekša.
- Dodajte juhu i vino te pospite kukuruznim brašnom. Pomiješajte i pirjajte 20 minuta. Ulijte u vatrostalnu zdjelu i pecite u pećnici oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°c. Poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute