Recepti 03. listopada 2014.

Složenac od poriluka i piletine

gastro postao gastro.24sata.hr
Složenci s mesom i povrćem uvijek su dobra ideja za obiteljski ručak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 588

Potrebno vam je

  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 300 ml povrtni temeljac
  • 200 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Na srednje jakoj vatri popržite narezanu piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Dodajte dobro očišćeni, nasjeckani poriluk i pirjajte dok lagano ne omekša.
  2. Dodajte juhu i vino te pospite kukuruznim brašnom. Pomiješajte i pirjajte 20 minuta. Ulijte u vatrostalnu zdjelu i pecite u pećnici oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°c. Poslužite vruće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.