Recepti 09. listopada 2014.

Složenac od tjestenine

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti užitak s mnoštvom kalorija u kojima se isplati uživati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 400 g makaroni
  • 400 g ementaler
  • 2 žličica sol
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica maslac, slani
  • peršin, list
  • muškatni oraščić
  • 2 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ali pazite da ostane tvrda i procijedite. Prema želji, polijte maslinovim uljem.
  2. Sir naribajte pa dobro miješajte s vrhnjem, solju i muškatnim oraščićem te tome umiješajte bjelanjak.
  3. Kalup za nabujak premažite maslacem pa naizmjence slažite tjesteninu i sir. Gornji sloj tjestenine prekrijte vrhnjem i rasporedite maslac u listićima. Pecite u pećnici na 200°C oko 30 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu koricu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.