gastro postao
Kremasti užitak s mnoštvom kalorija u kojima se isplati uživati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 400 g makaroni
- 400 g ementaler
- 2 žličica sol
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 žlica maslac, slani
- peršin, list
- muškatni oraščić
- 2 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ali pazite da ostane tvrda i procijedite. Prema želji, polijte maslinovim uljem.
- Sir naribajte pa dobro miješajte s vrhnjem, solju i muškatnim oraščićem te tome umiješajte bjelanjak.
- Kalup za nabujak premažite maslacem pa naizmjence slažite tjesteninu i sir. Gornji sloj tjestenine prekrijte vrhnjem i rasporedite maslac u listićima. Pecite u pećnici na 200°C oko 30 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu koricu.